+

TOM ODELL (UK)

tirsdag 11.juli kl 22:15 / Hovedscenen

Britiske Tom Odell har tatt verden med storm etter debuten i 2013, og har allerede rukket å trollbinde det norske publikummet fra bak sin pianokrakk. Med sin særegne stemme har han såvisst den berømte x-faktoren som har ført til sammenligninger med størrelser som Bowie, Elton John og Coldplays Chris Martin.

26-åringen har dessuten allerede rukket å vinne en Brit Award og den høythengende Ivor Novello Songwriter of the Year-prisen. Da han slapp debutalbumet Long Way Down i 2013 innfridde det de skyhøye forventningene til gangs og gikk rett til topps på listene i hjemlandet. Dagbladets anmelder trillet en femmer på terningen og beskrev det som “klassisk pianopop av edleste merke” og mente at han var et “supertalent som puster Elton John i nakken”. Singelen “Another Love” har solgt til både gull og platinum, med godt over 100 millioner avspillinger på Spotify!

Forrige sommer kom oppfølgeralbumet Wrong Crowd med det samme resultatet, og Odells to konserter i Norge har blitt utsolgt på kort tid, noe som førte til at konserten i 2015 måtte flyttes opp fra Rockefeller til Sentrum Scene. Odell ble blant annet belønnet med full pott av Gaffa for sin karismatiske sceneopptreden. Aner vi en ny Norges-venn i emningen her? Det rant i hvert fall inn fornøyde meldinger på Toffens tips-telefon under konserten, og stemningen blir nok ikke mindre himmelsk foran vårt entusiastiske publikum på Groos.