+

Rae Sremmurd (US)

tirsdag 11.juli kl 18:50 / Strandscenen

Internettfarsjotten med hashtaggen #MannequinChallenge ble et verdensomspennende fenomen forrige høst, bestående av videoer der deltakerene fryser til is mens Rae Sremmurds “Black Beatles” spilles i bakgrunnen. Beatles-legenden Paul McCartney var blant dem som tok utfordringen, det samme var Michelle Obama, Hillary Clinton, Taylor Swift, et gjenforent Destiny’s Child og berømte sportsklubber over hele verden.

Brødrene Swae Lee og Slim Jxmmi fra Tupelo, Mississippi har tatt verden med et smell, og inntok blant annet førsteplassen på Billboard-listen i hjemlandet USA. Det er ingen tvil om at duoen blitt et av de mest omtalte og populære navnene i urbansjangeren det siste året. Med base i Atlanta er de dessuten del av svært kreativ musikalsk epoke som byen går igjennom.

Rae Sremmurd startet i 2013, og tok navnet fra plateselskapet sitt (stavet baklengs: EarDrummers). I samarbeid med den smått geniale Atlanta-produsenten Mike WiLL Made-It debuterte duoen med albumet SremmLife i 2015, til gode listeplasseringer og kritikker. I august i fjor slapp gruppen oppfølgeren SremmLife 2, og fikk sin første Billboard-ener med fantastiske “Black Beatles” (feat. Gucci Mane). Her hjemme nådde låten andreplass på VG-lista.