+

Young Thug og Sheck Wes til Skral Festival

12.12.18

To av USAs heteste rappere kommer til Skral i Grimstad

Skral Festival 2019 har datoene 9. – 10. juli, men allerede nå kan publikum pakke ut en av gavene under årets juletre. Både Young Thug og Sheck Wes er blant de mest omtalte og spilte rapperne i USA for øyeblikket, og alle har opplevd stor suksess i året som har gått.

– Vi har jobbet lenge med å få tak i Young Thug og Sheck Wes, og er veldig glade for å kunne gi publikum disse navnene i julegave. Begge er på vei mot stjernene og har allerede store fanskarer i Norge, forteller booking-ansvarlig  og daglig leder i Skral, Toffen Gunnufsen.

Atlanta-rapperen, moteikonet og eksentrikeren Young Thug slo igjennom med mikstapen 1017 Thug på selskapet til Gucci Mane i 2013, og ble raskt en mye omtalt og spilt artist. Han har gitt ut en lang serie mikstaper, og toppet Billboard-listene med låten «Havana» med Camila Cabello i 2017. Jeffery Lamar Williams har dessuten samarbeidet med store rappere som Kanye West, Snoop Dogg og Travis Scott. I fjor høst slapp han mikstapen Super Slimey i tospann med Future, og gikk inn på en andreplass på Billboard-listen.

Sheck Wes kommer fra Harlem i New York, men ble tvunget til å flytte til Senegal etter å ha droppet ut av en viktig basketballkamp for å gå modell for Kanye Wests klesmerke Yeezy. I Senegal fant han meningen med livet, og da han kom hjem til USA ble han signert på Wests selskap G.O.O.D Music. I oktober slapp han debutalbumet Mudboy til strålende kritikker. Singelen «Mo Bamba» gikk inn på en sjetteplass på Billboard-lista og er spilt en kvart milliard ganger på Spotify.

Skral Festival går av stabelen 9. og 10. juli, 2019, på idylliske Groos like ved Grimstad sentrum. Fra før av er Dagny (NO) og Sushi x Kobe (NO) offentliggjort. Flere artister slippes snart.