+

Yoga og mer til på Skral

28.5.19

Skral har et rikt sideprogram, årets festival er inget unntak. Blant annet møter vi Olav, sersjanten som ble Yogalærer!

** AVLYST GRUNNET SYKDOM **

 

I 2015 tikket det inn en frivilligsøknad som vekket oppsikt. Olav søkte seg inn som frivillig for å møte drømmedama han hadde møtt på surfecamp året før. Det var bare ett problem, han husket ikke hva hun hette, men han husket at hun skulle på en festival som heter Skral. Les hele den fasinerende historien her.

Du tenker kanskje på Yogalærere som new-age-hippie-folk med langt hår og luftige tanker, og du har på en måte rett. Ved første øyekast kan det se ut som Olav har levd hele livet som en fredselskende hippie som ikke har inntatt annet enn kjærlighet, nøtter og hva enn universet sender i hans retning. Du kunne ikke tatt mer feil. Olav er tidligere yrkesmillitær som slet med å finne roen her hjemme og dro fra forventningspress og tilhørende angst ut i den store verdenen. Der fant han seg selv og til slutt sin store lidenskap, nemlig det å hjelpe andre å finne seg selv. Poetisk ikke sant? På reisene har han fått nye venner, ferske perspektiv og en stor dose dyrekjøpt livserfaring, som den gangen han ble angrepet av en pitpull i ansiktet. Hele historien kan du lese her 

Olav er nå tilbake i millitæret (!) men denne gang som yogalærer for kadetter på krigsskolen. I tillegg er han med medarrangør av Morningbeat i Oslo, et rusfritt morgenrave hvor bassen jager søvnen ut av øynene allerede 06.30. Gjengen bak arrangementet leker med ideen om å gjøre en Norgesturne, så husk å si ifra til Olav om du vil ha besøk av den livsglade yogamannen vår.

Som om ikke det var nok så fortsetter Olav utdannelsen sin som Yogalærer og utforsker videre filosofi, meditasjon, samfunnsverdier og generelt god karma, i tillegg til alt det fysiske Yoga innebærer naturligvis (se gjerne bildene han har sendt oss så skjønner du hva det går i)

 På Skral skal Olav avholde to runder Yoga hver dag. Det blir et såkalt low-key tilbud hvor det ikke kreves noe tidligere erfaring, det eneste vi ønsker er at du tar med deg et åpent sinn og godt humør.

 

I tillegg skal Olav også delta på et helt nytt konsept på Skral, vi vil ikke avsløre helt ennå hva det er, men vi kan si såpass mye at du har muligheten til å lære mer om Olav, hans måte å leve på og hvordan du også kan bli «high on life» uten rusmidler.

 

Vi ses på Skral.

 

Foto uten klær: Tøri Gjendal photography

Foto med klær: Siv Johanne Seglem