+

Skralaksen- konsepter på Skral

10.6.18

Når du går inn på festivalen, er du en del av "Skralaksen". Vi legger sjela vår i at du skal kose deg - le, smile og nyte den idylliske atmosfæren på Groos!

Det hele startet som en idé om å lage musikkfestival, der 200 gjestet arrangementet i 2003. "Skral" kom av at festivalgründerne måtte ha et navn med nok selvironi til at de kunne le av det om det gikk skeis. Derfor ble navnet Skral Festival, for uansett hvor galt det gikk så «var det bare en skral festival». Heldigvis gikk det ganske bra, og festivalen ble blant annet kåret til årets festival i 2008 av Norsk Rockforbund. Når festivalen  gjenoppsto i 2015, var det ingen tvil om at sjela til festivalen, detaljene som skaper "Skralaksen", skulle bevares. Det er det som gjør Skral til Skral, og vi håper du koser deg litt ekstra på vår lille festival på grunn av akkurat dette. I dag er det fortsatt en Skral Festival, men med nye konsepter og langt flere gjester. 12000 gjestet festivalen i fjor, og vi gleder oss til å se alle igjen 10. og 11. juli! Mi har savna dæ <3

Noen av konseptene

Hjemmesnekra skilt: Håndmalte og hjemmesnekra har de fulgt festivalen siden den startet første gang i 2003. Siden festivalgründerne måtte bruke budsjettet på å kjøpe inn nok øl, ble pynt og stort sett alt annet fikset selv. Sjarmen av det "hjemmelaga" er bevart til den dag i dag. Håndmalte skilt som "mi har savna dæ", skral anal, "Geir er grei" og artist-sitater fra Scooter. Alt med en personlig vri og helst på ekte sørlandsk vis. 

Synkbar: "Vi skulle ikke hatt en bar på en flytebrygge"? Idéen kom i 2015, og ble realisert samme år. Siden det var usikkerhet rundt flytekapasiteten, ble den døpt synkbar. Ettersom den viste seg å holde seg flytende(store deler av tiden) og ble en publikumshit, har synkbar fulgt festivalen hvert år siden. 

Vannkanten: "Hva om vi lagde en scene i ei sjekte"?. I 2016 stemte folket frem navnet på den tredje scenen på Groos. Vannkanten oppsto som en idé for å legge til rette for dj's og party langs strandkanten, eller bare fordi Toffen synes det hadde vært himla gøy å se dj's spille i ei ekte Sørlandssjekte. Første året kunne du nærmest ta på dj'er som Sam Feldt og Sonny Alven. På ekte Skral vis besto scenen bokstavelig talt av sjekta og et par stendere som holdt skuta på plass. Konseptet ble i 2017 Groos's klubbscene, da festivalen fikk utvidet åpeningstid til kl. 0100. I år skal bl.a. de verdenskjente DJ'ene ZHU og Claptone avslutte festlighetene på Groos i den lille sjekta.  

Skral Hospital: I handlegada finner du også vårt eget "hospital" som inneholder både Skral Mental, Skral Fysikal og Skral seksual. Profesjonelle fagfolk gir deg nettopp: Mental og fysisk vedlikehold som hjelper deg gjennom en tøff festivalhverdag. Slå an en prat om livet, døden, kroppen, og det du vil:)

Kaffibaren: Dere ville ha kaffe(noe vi forstår godt). "Hva om vi lager en kaffebar, kombinert med någåt attåt"? I 2017 var konseptet i boks, "Kaffibaren" ligger ved Strandscenen, rett over elva. Det er 20 års aldersgrense, og du får et variert utvalg av kvalitetskaffe med mer. Siden det slo godt an i fjor, utvider vi området i år og håper det lever opp til forventningene!

Klinebenken: Nytt i år! Minikonsept på svaberget. Her kan du ta med din kjære, en flamme eller en som fortjener litt ekstra kjærlighed. Bare for kos og kosens skyld<3

Skral Tropikal: Startet i fjor med boblebad og tropiske drinks. I år blir det svømmebasseng og paraplydrinks du kan nyte med utsikt til Strandscenen.

Flyteflamingo: Nytt i år! 3 megastore flytende flamingoer vil du finne i vannkanten. Plass til 6 personer i hver, det ultimate chillout-stedet. 

Ugland-teltet: Vår bestevenn J.B. Ugland er den greieste vi vet om. Teltet vi får låne, ble en hit i fjor, og vi gjentar suksessen. Det er plassert mellom Hovedscenen og Vannkanten, med fasiliteter som langbord, egen bar og perfekt utsikt til to av scenene. Vi er veldig glade for at vi får låne teltet som er et perfekt oppholdssted for en madbit, mellom danserittene eller bare for en oppfriskning i varmen.

Cæmp Skral: Vil du bo midt i smørøyet av Skral er campen stedet. Kun et halvt steinkast unna festivalområdet finner du selve blodpumpa til festivalen med det store hjertet! Campen åpner allerede mandag 10. juli og stenger torsdag 13. juli, så her er både vors og nasj i idylliske omgivelser sikret. Rundt deg finner du garantert BARE hyggelige folk.

Vi jobber også med noen potensielle nye konspter, så følg med:)

Les historien bak festivalen her.