+

Sean Paul, Rae Sremmurd, Russ og Sigrid til Skral!

30.1.17

For 10 år siden blåste Sean Paul oss av plenen på Groos, nå er han tilbake. Med seg har han sensasjonen Rae Sremmurd, kometen Russ og stjerneskuddet Sigrid!

Det er 10 år siden Skral Festival tok en pause for å gjenoppstå i 2015. Øverst på plakaten den gang tronet den jamaikanske dancehall-legenden Sean Paul. I år er han tilbake, med ferske listetoppere sammen med både Clean Bandit og Sia i bagasjen. Det samme er brødrene i Rae Sremmurd, som med låten “Black Beatles” har tatt verden med storm og inntatt førsteplass på Billboard-listen. Godt hjulpet av nettfenomenete #MannequinChallenge har duoen blitt et av de mest omtalte og populære navnene i urbansjangeren det siste året.

– Vi synes så klart at det er ekstra gøy når Sean Paul kommer tilbake etter ti år. Han bygger på mange måter en bro til vår historie, og har dessuten maktet å holde seg helt i toppen av gamet i alle disse årene. Rae Sremmurd er blant de mest spennende artistene om dagen, og det er fantastisk at de har skapt verdensuksess med sin nyskapende og kvalitetssikre musikk. Vi kan ikke gjøre annet enn å oppfordre publikummet vårt til å delta “the mannequin challenge” og ta imot en gammel venn med åpne armer, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral Festival.


Dancehall-stjernen, Grammy-vinneren og hit-makeren Sean Paul fra Kingston, Jamaica har en svært lang liste av hit-låter bak seg, og har tidligere samarbeidet med blant andre Beyonce, Rihanna, Nicki Minaj, Busta Rhymes og Sia. Også norske Matoma har jobbet med legenden på singelen “Paradise”, og Sean Pauls nye singel “Noe Lie” (feat. Dua Lipa) er på full fart oppover listene. Om knappe tre uker er han nominert til en ny Grammy-pris for sitt samarbeid med Sia (“Cheap Thrills” har i skrivende stund langt over 650 millioner streams på Spotify!), og mye tyder på at 2017 skal bli en ny topp i hans fantastiske karriere.

 


Swae Lee og Slim Jxmmi startet Rae Sremmurd i 2013, og tok navnet fra sitt eget plateselskap stavet baklengs (EarDrummers). I samarbeid med den svært ettertraktede produsenten Mike WiLL Made-It vant de verden med SremmLife 2 i fjor høst, og fikk sin første Billboard-ener med singelen “Black Beatles” (feat. Gucci Mane). Her hjemme nådde låten andreplass på VG-lista, og internettfarsjotten med hashtaggen #MannequinChallenge ble et verdensomspennende fenomen bestående av videoer der deltakerene fryser til is mens “Black Beatles” spilles av. Beatles-legenden Paul McCartney var blant dem som tok utfordringen, det samme var Michelle Obama, Hillary Clinton, Taylor Swift og et gjenforent Destiny’s Child.

I tillegg kan Skral melde om at både den amerikanske rapperen Russ, som nylig gikk inn på Billboards Topp 100-liste med låten “What They Want” og det norske stortalentet Sigrid, kåret til årets håp i 2017, er klare for festivalen. Begge er navn det forventes å høre mye om i de kommende månedene.