+

Mugisho og Philip Emilio til Skral Festival

24.2.17

To spennende, nye navn er i dag klare for Skral Festival 2017. Mugisho og Phiiip Emilio har begge gjort seg bemerket det siste året og funnet veien inn på norske radiokanaler. Førstnevnte er dessuten aktuell med besøk hos Lindmo denne helgen og klar for bransjefestivalen By:Larm i neste uke.

– Det er alltid spennende å sette ferske, norske navn på plakaten. Og både Mugisho og Phiiip Emilio kommer til å overraske dem som ikke har fulgt med i timen. Fremtiden til norsk musikk ser veldig lys ut om dagen og disse to artistene er gode eksempler på det, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral.

Artisten, multiinstrumentalisten, låtskriveren og produsenten Mugisho er født i Kongo, men oppvokst i Norge. Veien til platekontrakt tok knappe to timer fra e-posten med demoinnspillingene var sendt. Hans første singel “Milano” ble listet hos NRK P3 og mP3, det samme gjorde oppfølgeren “Play With You”, som for lengst har passert én million strømminger hos Spotify.

Philip Emilio har røtter i det mye omtalte B.A.W.S-kollektivet, før veien gikk videre til det enda mer omtalte Nora Collective som for øvrig var å se på tv under årets Spellemannpris. Emilio har flere hit-låter på samvittigheten, blant andre “Følsom” (med Vinz & Unge Ferrari), “Pelikaner” (med Arif) og “Skamløs”. Med urban, freidig og nyskapende R&B inspirert av hiphop-historien er Philip Emilio en mann for fremtiden.