+

Maggie Rogers og Anna of The North til Skral

23.3.17

Amerikansk supertalent og norsk stjerneskudd klare for Skral Festival i Grimstad

Amerikanske Maggie Rogers’ karriere fikk en flyvende start da en tydelig beveget Pharrell Williams hørte henne fremføre sin egenkomponerte låt, “Alaska”. Videoen ble et nettfenomen, med millioner av visninger på kort tid, og Maggie Rogers ble en stjerne på rekordtid. I dag ble det klart at det amerikanske supertalentet kommer til Skral Festival i Grimstad denne sommeren.

Det gjør også den norske/new zealandske elektronika-duoen Anna of The North, som det siste året har vakt betydelig oppsikt internasjonalt med sitt egenartede uttrykk. Bandet var nylig å finne som oppvarmere på Kygos verdensturné.

– Det er en fryd å kunne sette to så sterke stemmer på programmet. Både Maggie Rogers og Anna of The North er dessuten smått geniale låtskrivere med et hav av lysende fremtid foran seg. Dette er jeg sikker på at det kvalitetsbevisste publikummet vårt vil like, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral.

Maggie Rogers kommer fra landsbygda i Maryland og bestemte seg, etter en lenger tid som omstreifende trubadur og student, å melde seg på en master class i låtskriving med Pharrell Williams. På veien dit skrev hun låten “Alaska”, og Williams reaksjon ble en global klikkvinner. I februar kom EPen Now That the Light Is Fading på storselskapet Capitol Records, og Rogers er for tiden på en omfattende og utsolgt turné i hjemlandet.

Anna of The North består av den norske vokalisten Anna Lotterud og produsent Brady Daniell-Smith fra New Zealind, og duoen er beskrevet som skandinavisk pops myke side. Med over 40 millioner strømminger og mye oppmerksomhet fra medier som Fader, NYLON, Noisey, Pigeons and Planes og Gorrilla vs Bear har AFTN i tillegg toppet de kredible Hype Machine-listene og turnert verden rudt med Kygo.