+

Kristian Kristensen kommer!

18.12.16

– “Han med stemmen” synger for hele Skral til sommeren

 

Kristian Kristensen er artisten som har bergtatt Norge med sin vakre stemme, og som blant annet har solgt ut to konserter på Rockefeller denne høsten. I dag ble det klart at Urørt-vinneren Kristensen kommer til Skral Festival 2017, og med en rekke sterke hit-singler i kofferten er det duket for allsang og en storstilt musikalsk opplevelse på Groos utenfor Grimstad.

 

– Kristian Kristensen synger så det går kaldt nedover ryggen på de aller, aller fleste. En helt unik vokalist i norsk sammenheng, som også har bevist seg som en knallsterk låtskriver. Dette er et supertalent for fremtiden, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral Festival.

 

Som deltager i tv-suksessen The Voice i 2013 fikk han dommere og publikum til å måpe, men har senere bevist at han også besitter en rekke andre kunstneriske styrker. Med en serie egenkomponerte låter, fremført på sin klingende Harstad-dialekt, makter 24-åringen å være intim og personlig, men også fengende og storslått i sin musikk.

 

Ofte sammelignet med storheter som Bon Iver og Jeff Buckley befinner singer-songwriter-en Kristensen seg i et musikalsk univers av indie, folk, pop og elektronika. Hit-låten “Lyset” ble en stor favoritt, og førte ham helt til topps i NRKs Urørt-konkurranse i 2015. Med en lang rekke låter øverst på spillelistene til norske radioer det siste året, ser fremtiden svært så lys ut for mannen med den gyldne stemmen.