+

Kaffe i kopp og sjel!

9.5.17

– Carlos kaffe serverer lokal kaffe med en ekstra historie.

Kaffe hører til i et hvert godt selskap, og nytt av året er en flunkendes ny kaffebar med ekte kvalitetsvarer. Carlos kaffe er bedriften til Håkon Carlos Søbye, som brenner sine spesialimporterte bønner fra Colombia i bygden Tveit utenfor Kristiansand. Kundekretsen vokser for dag til dag over hele landet.

En prosentandel av hver kilo kaffe Håkon Carlos får solgt går dessuten tilbake til barnehjemmet han bodde på i Colombia før han kom til Norge som adoptert. DET må vel kalles sjelfull kaffe, som garantert smaker litt ekstra godt.

– Det hjelper jo at pengene går tilbake til Colombia og at jeg etterhvert har blitt godt kjent med både dem som dyrker og de som eier gårdene. Jeg har god kontroll med alle leddene, så klart kaffen smaker bedre da, forteller Håkon Carlos.

På Skral blir det baristakunst med én type “vanlig” trakterkaffe og en espressovariant. Latte, espresso, cappuccino og americano i kopp og sjel! Bønnene Santa Bárbara (trakter) og Camelia (espresso) kommer begge fra regionen Antioquia, før de brennes i Agder og serveres på Skral. Rykende fersk.

Dette er dessuten første gang Carlos blir å finne på en norsk festival!

– Jeg har jo vært på Quarten som publikummer før, så det skal nok gå greit. Det blir sikkert roligere her hos meg enn i ølteltet. Man blir jo ikke like propell av kaffe, humrer han.

 

Sjekk ut mer om Håkon Carlos her: https://www.carloscoffee.no/