+

Joey Bada$$, A Boogie wit da Hoodie, Blackbear og Sarah Klang til Skral

26.1.18

– Fire nye navn på Skral-plakaten

 

Skral Festival finner sted på Groos utenfor Grimstad den 10. og 11. juli, og kan i dag sette fire nye navn på årets plakat. Rapperene Joey Bada$$, Blackbear og A Boogie wit da Hoodie kommer til festivalen, det samme gjør den albumaktuelle svensken Sarah Klang.

– Vi vil gjerne være en festival med en del ulik musikk på programmet, og opererer ut fra tanken om at god musikk er god musikk uansett sjanger. Både Joey Bada$$, Blackbear, A Boogie wit da Hoodie og Sarah Klang er navn som oser av kvalitet og fremtidshåp på musikkens vegne, sier festivalens bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

Joey Bada$$ vakte stor oppsikt da han slapp miksteipen 1999 i 2012 på sitt eget plateselskap, Pro Era. Som motvekt til den kommersielle hiphopen er Jo-Vaughn Virginie Scott en frittalende rapper med dype røtter i musikken fra hjembyen  New York. I fjor slapp han sitt andre album, All-Amerikkkan Badass, som debuterte på femteplass på Billboard-listen.

Blackbears hittil største kommersielle bragd kom som låtskriver av Justin Biebers globale hit "Girlfriend" i 2012, men den 27 år gamle rapperen fra Los Angeles har lenge vært et hett navn i hiphop-kretser Han har samarbeidet med alle fra Gucci Mane via 2 Chainz til Pharrell Williams og har dessuten skrevet og produsert for den populære artisten G-Eazy. I 2017 slapp Matthew Tyler Musto (som han er døpt) hele to album, som begge klatret høyt på Billboard-listen

A Boogie wit da Hoodie kommer fra hiphopens fødested i New York, bydelen Bronx, og har åpenbart et sterkt forhold til rapsmusikken derfra. I fjor kom albumet The Bigger Artist, og Artist Julius Dubose ble mannen alle snakket om. Hit-låten "Drowning" med Kodak Black gikk inn på Billboard-listen, og A Boogie wit da Hoodie er på full fart mot rap-spillets elitedivisjon.

"Saddest girl in Sweden - now crying in Gothenburg" er Sarah Klangs egen karakteristikk, og Klang innehar en stemme for de store følelsene. Hun er iferd med å bli en stor stjerne i hjemlandet, fulgt opp av hyppig turnéring og tilstedeværelse i media. Sarah Klang er dessuten norgesaktuell og er allerede klar for By:Larm i mars.