+

Frivillig

13.4.18

For et par år siden serverte vi historien om Olav som var på jakt etter drømmedama på Skral. I anledning at vi søker flere frivillige kommer en liten reprise. Heng med, straks kommer en oppdatering fra selveste Olav!

Dette er historien om Olav og hans søken etter "drømmedama". I midten av april kommer den spennende fortsettelsen. Husk at vi er på jakt etter trivselsvakter og barfolk. Klikk her hvis du har lyst til å være med på morroa.

 

Året er 2015. For noen måneder siden begynte det å tikke inn svært mange søknader i frivilligsystemet vårt. Én skilte seg ut fra mengden: «Jeg vil være frivillig på Skral fordi jeg møtte ei herlig jente i Sri Lanka....».


Det viste det seg at vi hadde oppdaget en utrolig historie som vi ønsker å dele med dere. 

Han heter Olav

Først må vi bli kjent med den kjærlighetssøkende helten i historien. Han heter Olav, er i midten av tyveårene og har i et års tid vært på en reise, både fysisk og mentalt. Etter fire år i det Norske forsvaret slet Olav mot slutten både med depresjon og motivasjon. En midlertidig flukt ble hard festing og alkohol, mye alkohol. 

Etter å ha tatt et realt oppgjør med seg selv sa Olav opp jobben og reiste til India. Han reiste uten venner, planer eller noe sted å sove. Tilfeldigheter gjør at en muslimsk familie som bor i en husbåt i nærheten av Kashmir blir et naturlig bopæl for en søkende Nordmann i tyveårene. Noen dager etter ankomst sitter Olav på taket av husbåten og griner som et barn, han er tilfreds, lykkelig og opplever en ro i kropp og sjel som han har savnet, lenge. 

Den spirituelle reisen får seg en ytterligere boost i det Olav finner yoga og et strengt regime blir innført hvor både nikotin, alkohol og usunne vaner er fy-fy.


Olav på et surfebrett

Foto: Olav, Privat.

 

Møter drømmedama

Etter tiden i India vil Olav oppleve mer og reiser til Sri Lanka for å delta på en surfecamp. På campen møter helten vår ei jente, og i dette punktet i historien sier Olav det egentlig best selv: «ei ekte, inspirerende, varm og forståelsesfull jente» 

Hun forteller med stor iver om tidligere festivalsommere hun har hatt som frivillig og trekker frem Skral Festival som en festival som ligger hennes hjerte nær. Olav og.. la oss kalle henne «drømmedama» foreløpig, blir enige om å møtes igjen på nevnte festival. De skiller lag, hun reiser tilbake til Norge og han reiser til Thailand. I en dårlig opplyst internettcafe med sviktende kontakt med omverdenen leser Olav at nettopp Skral Festival er på jakt etter frivillige og skriver en søknad som er bakgrunnen for hele denne historien.

Sverige

Noen måneder frem i tid: Olav bor nå på en øy i skjærgården i Sverige og har funnet sin plass i livet. Dagene blir fylt med økologisk matlaging, dyrking av grønnsaker, yoga, svømmeturer i klart saltvann og utforsking av kunsteriske sider han ikke visste han hadde. 

Ideelt sett hadde historien stoppet her. Olav og drømmedama hadde møtt hverandre igjen på Skral. De hadde blitt bunnløst forelsket i hverandre etterfulgt av et langt og lykkelig liv sammen hvor de produserte masse små frivillige som kunne jobbe på festivalen år etter år etter år. 

Slik er det dessverre ikke. Men som Olav selv sier: «No hard feelings». 

Olav har til tross for en ganske analog tilværelse i havgapet i Sverige sporet opp Drømmedama. Det er bare ett problem: Drømmedama har funnet drømmemannen, og det er ikke Olav. Skuffelsen er naturligvis stor, men som Olav skrev i en siste mail: «Det finnes flere drømmedamer».


En siste utrolig vending

Man skulle tro at historien slutter der, men før jeg og Olav er ferdig med mailutvekslingen skriver han:

«Hvor mange er det som heter Vassboten nedi Grimstad egentlig?»

Hjernen min jobber for fullt hvor jeg i et lite øyeblikks årvåkenhet innser at Olavs Drømmedame er min kusine Kristina.

Jeg heter altså Vassbotn til etternavn og startet Skral Festival i 2003 sammen med to gode venner, Markus og Stian. Nær familie ble alltid lurt til å plukke søppel, stå i baren eller være vakt. Nå i 2015 er min oppgave å ivareta arven og jobbe som presseansvarlig på festivalen samt styre sosiale medier. Her sitter jeg da og mailer med en kar som har mistet seg i Norge, funnet seg igjen i India, dratt på surfecamp i Sri Lanka og møtt drømmedama som nå viser seg å være min festivalglade kusine.


Kristina Kusine

Foto: Kristina, Privat.

 

Hva er poenget med denne historien? Kjærligeheten finner du eller mister du når du minst venter det? Eller kanskje bare at verden er full av fantastiske historier som bare venter på å bli delt? 

Uansett hva poenget er, og foreløpig utfall av historien, så møtes Olav og Kristina i sommer, på Skral Festival. Olav som frivillig og Kristina som gjest. Ikke for å bli kjærester eller blåse liv i noe som var. Men for å oppleve sol, sommer og fine relasjoner mellom flotte mennesker akkompagnert av vakker og stemningsfull musikk. Og det er jo, tross alt, -det en festival handler om.

Teksten er skrevet av presseansvarlig Mikal Vassbotn. Olav og Kristina har fått lese gjennom teksten før publisering.