+

Festivalhelse på alvor

18.6.19

Vi har i mange år hatt Skral Hospital på festivalen, med dette tar vi festivalhelse på alvor!

I det lille, etter hvert så gjenkjennelige festivalhospitalet i Gada på Skral, er den frivillige gjengen i Skral Hospital nok et år klar for å ta i mot tusenvis av Skralpublikummere. Skral Hospital oppstod i 2007, og har siden den gang tatt hånd om og reparert alt fra stive nakker til ereksjonsproblemer hos festivalpublikummet. Hospitalet består blant annet av psykologer, sykepleiere, leger og fysioterapeuter.

 -Mange tar kontakt fordi det å være omgitt av tusenvis av mennesker på et lite område rett og slett kan bli litt for heftig. Det sier Stian Tobiassen, psykolog og mangeårig leder av Skral Hospital. Til daglig er han fagansvarlig på Stine Sofie Senteret, og med seg på Skral har han en stor gruppe kollegaer, som har bred erfaring med barn utsatt for vold og overgrep.

Vi ser at vår tilstedeværelse på Skral er positiv. Noen kommer for å snakke, andre for å få massasje eller annen behandling av fysioterapeutene våre.

-Vi tar festivalhelse på alvor, og er opptatt av å ta vare på de som synes det å gå på festival kan være krevende. For noen handler det om angstrelaterte plager, for andre om dårlig erfaring med det å være på store arrangementer med mange mennesker samlet på et lite område, sier Kristin Stokke. Hun er daglig leder på Stine Sofie Senteret, og har lang erfaring med å jobbe med unge mennesker i akutte situasjoner.

For Stine Sofie Senteret, som jobber med barn og ungdom utsatt for vold og overgrep, er det viktig å være synlige på steder der unge mennesker ferdes. Hun oppfordrer alle som synes festivalopplevelsen kan være utfordrende til å komme innom hospitalet. Her kan du snakke, få fysikalsk behandling eller rett og slett bare slappe litt av mellom slagene. 

Skral hospital består av avdelingene Skral Mental, Skral Seksual og Skral Fysikal, og holder åpent under hele festivalen. I tillegg bistår Medic Sør hospitalet med sine ansatte under hele festivalen.