+

Britisk superstjerne på vei til Grimstad neste sommer

6.12.16

Den britiske artisten Tom Odell har tatt verden med storm etter debuten i 2013, og har allerede rukket å trollbinde det norske publikummet fra bak sin pianokrakk. I dag ble det klart at Odell blir å finne på programmet til Skral Festival i Grimstad neste sommer, sammen med navn som blant andre Karpe Diem og Janove. Festivalen finner sted 11. og 12. juli, 2017, og Odell avslutter programmet på hovedscenen tirsdag den 11.

– Under Odells konsert på Sentrum Scene i fjor mottok jeg flere sms-er fra journalister som var helt i himmelen. Han har den berømte x-faktoren som har ført til sammenligninger med enorme størrelser som Bowie, Elton John og Coldplay, og det blir stort å se ham på Groos foran vårt entusiastiske publikum, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral.

26-åringen har allerede rukket å vinne en Brit Award og den høythengende Ivor Novellos Songwriter of the Year-prisen. Da han slapp debutalbumet Long Way Down i 2013 innfridde de skyhøye forventningene til gangs og det gikk rett til topps på listene i hjemlandet. Dagbladets anmelder trillet en femmer på terningen og beskrev det som “klassisk pianopop av edleste merke” og mente at han var et “supertalent som puster Elton John i nakken”. Singelen “Another Love” har solgt til både gull og platinum, med godt over 100 millioner avspillinger på Spotify.

I sommer kom oppfølgeralbumet Wrong Crowd, og Odells to konserter i Norge har blitt utsolgt på kort tid, noe som førte til at konserten i 2016 måtte flyttes opp fra Rockefeller til Sentrum Scene. Anmelderene var i ekstase, og Gaffa rullet full pott på terningen for Odells karismatiske sceneopptreden.