+

Bli smartere på Skral?

2.7.19

Vi kjører verdens første (?) festivaluniversitet i samarbeid med Universitetet i Agder

Skral Festivals nyeste samarbeidspartner er Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder. Det ligger an til festivaluniversitet på Groos, og «Fadderfestivalen – Kos på Groos» ved studiestart som en del av samarbeidet.

 

- Vi er strålende fornøyde med denne nye avtalen. Det er veldig gøy for oss i festivalen å ha med oss UiA på laget. Fakultet for teknologi og realfag ligger i Grimstad, og har mange studenter i Skrals målgruppe. Ikke minst er mange av Skrals gjester potensielle studenter ved UiA, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen

 

Festivaluniversitet på Groos
UiA kommer til å være til stede på Groos for å promotere teknologi- og realfagsstudier i Grimstad. På Festivaluniversitetet blir det også flere foredrag hver dag med svært varierende tema. 

- Dette er et nytt konsept vi starter med i år for å gi noe ekstra til publikum. Her blir det foredrag om viktige og uviktige saker som publikum både vet og ikke vet at de trenger å vite noe mer om, smiler Stian Tobiassen, ansvarlig for obskuriteter på Skral Festival og festivalgründer. Forelesningene er korte, og skal ikke vare lenger enn maksimalt en halvtime. Universitetet vil bli innredet som en gammel skole, med kateter, en god gammeldags tavle og skolebenker, og de eneste hjelpemidlene foreleserne får lov å benytte seg av er tavla og eventuelt medbrakte gjenstander. Her kan publikum lære om alt fra hva en DJ faktisk gjør, til hvordan røke forsvarlig ved sengen, grønn livsstil, hvordan lage egen brus og hva man IKKE skal gjøre om man ønsker å starte festival, for å nevne noe. I tillegg til dette blir det forelesninger av det noe mer seriøse slaget, blant annet om tema døden ved Ada Sofie Austegard og om livreddende førstehjelp ved Røde Kors veteran Nils Eivind Thune. Festivaluniversitetet holder åpent fra kl 16.00 – 20.30 begge festivaldagene.

 

«Fadderfestivalen – Kos på Groos» ved studiestart
I samarbeidsavtalen med UiA ligger det at Skral Festival skal dele kunnskap og erfaringer med fadderstyret ved UiA i Grimstad. Fadderstyret har planer om å lage fadderfestival på Groos ved studiestart, og Gunnufsen gleder seg allerede.

 

- Vi har hatt et møte med forventningsavklaringer og ulike workshops. Vi ønsker alle gode arrangementer velkommen til byen, og vi vil veldig gjerne hjelpe. En studiestartfestival er et veldig fint sted for oss å starte vår promotering for neste år, og for å rekruttere frivillige, sier Gunnufsen som gleder seg til å utvikle samarbeidet videre.